om eventplatsen och hur man tar sig hit

Platsen för årets Skåneträff kallas för Hultet och ligger i Östra Göinge kommun, Hultet är Snapphane Scoutdistrikts lägerplats. Här finns mängder av frisk luft och vacker natur medan asfalt helt saknas 🙂

Platsen består av ett par sammanhängande ängar som används som hästbete när det inte pågår aktiviteter här.

Såhär beskriver scouterna platsen:

HULTET – är vackert beläget i dom djupa Göingeskogarna ca 10 km norr om Glimåkra (5 mil norr om Kristianstad).

Området arrenderas av Snapphane Scoutdistrikt sedan 1997 och är iordningsställt för att vara distriktets permanenta lägerområde. Området är lämpligt för tältläger och annan friluftsverksamhet och består av ca 4 hektar mark. All skog runt området ägs av Sveaskog och är varierande med både barr- och lövskog.

Lägerområdet är försett med både el, eget vatten och tre byggnader: nybyggd stuga, pumphus och toalettbyggnad. Området består av fyra olika ängar som tillsammans klarar ca 1000 deltagare i tältförläggning.

Intill området ligger en egen nyanlagd badplats med flytbryggor ca 20 meter ut i Rolstorpssjön.

Jag vet att det finns rätt många scouter bland oss geocachare så för många av er är det säkert en bekant plats, men för er som ännu inte varit här så hoppas vi att ni ska gilla området lika mycket som vi gör.

På platsen finns gott om utrymme för tält, husvagnar och husbilar, där finns vatten och toaletter. Däremot kan vi tyvärr inte erbjuda duschmöjligheter.

vägen hit

Att ta sig hit är inte svårt, men att försöka med buss och tåg är inte så lätt, närmaste busshållplats är en dryg halvmil bort, så bil, samåkning eller egen, är nog att föredra.
Vi vill helst att ni väljer väg 119 Glimåkra – Lönsboda då den västra grusvägen är betydligt bättre än de andra alternativen. Dessutom så är infarten till lägerområdet sådan att det är rejält besvärligt ifall man kommer från ”fel” håll.

Infarten till lägerplatsen

Kommer du söder ifrån följer du väg 119 norrut från Glimåkra. Efter ca 7,4 km, precis efter du passerat en liten å vid Simontorp, sväng höger på Hultavägen. Infarten till vägen är precis där vägräcket tar slut. Följ Hultavägen, 2,5 km tills du kommer till lägerområdet ”Hultet”.

Vid räckets slut…

Framme vid Hultet följer du pilarna så ska du säkert hamna rätt.

och en Google maps länk https://goo.gl/maps/Hk8pbQrPMhT2

en karta över lägerplatsen

På kartan ser ni i grönt hur man kör för att komma till campingen och till parkeringen, i första hand kommer vi att använda parkeringen till vänster i bilden.

Uppe vid det oranga krysset kommer vi att hålla till en hel del, här kommer vi att ha incheckningen och här finns även det stora tältet där middagen serveras. Det är även här vi återsamlas efter de olika aktiviteterna under dagen.

I byggnaden markerad med en orange ring finns toaletterna, det finns dricksvatten både i toahuset och utspritt på flera platser på området.

Senast uppdaterad 2019-05-21