om eventen och allt som hör till

Vi vill härmed bjuda in alla till årets Skåneträff som blir den femtonde i ordningen. Ja Skåneträffen firar faktiskt moppe i år :).

Vi vet att ni väntat på det här, och nu är det till slut dags att börja berätta lite. Tiden går fort när man inte håller vad man lovar, jag lovade ju att det här skulle finnas ute för länge sedan.
Ni vet ju redan att det blir en eventhelg, och att det blir den 24-25-26 maj.

Men sen vet ni antagligen inte så mycket mer, jo några få vet så klart. Men inte så många.

Eventplatsen ligger lite ute på landet, långt från asfalt, gatubelysning och andra otäcka saker. Här finns gott om plats för tältande gäster och även de med husvagn eller husbil. Däremot inget annat boende på platsen, vi har en lista här med några alternativ i nära anslutning för de som vill inkvartera sig.

Vi vill med årets skåneträff bjuda på en social helg där fokus är att umgås och ha roligt, sen om man väljer att bara umgås runt brasan eller om man hellre väljer att jaga sig genomsvett tillsammans med vänner ute i skogen är så klart helt valfritt 🙂 .
Förhoppningsvis ska här finnas något för dig vare sig du är på ett geocachingevent för allra första gången, eller om detta är ditt 1092:a besök på ett event i Sverige 🙂 .

Eftersom vi tycker att det sociala är viktigt är det flera av cacherna där det är bra att hjälpas åt, kanske till och med att det krävs att man är två vid något tillfälle. Jag kan inte lova att det inte kommer att finnas en enda petling i en gran, men jag kan däremot lova att det blir en hel del kluriga gömmor, inte så svåra, men som ändå tar en liten stund att lösa. Kanske lite förtretligt för de som vill springa runt och jaga massa FTF:er men vi hoppas att vi ska kunna både roa och reta på samma gång. Det kommer en sida med mer cacheinfo inom kort.

Här på hemsidan finns publicerat en sida om eventplatsen och hur man bäst tar sig dit, vi har där angett att vi vill att alla (eller i alla fall så många som möjligt) väljer den föreslagna vägen, och jag vill även här poängtera att vi verkligen vill att ni respekterar detta. Det underlättar för alla både vid infarten till lägret, men också för att det är den enda vägen där det funkar någorlunda bra att mötas. Det kommer ju att bli lite mer trafik än normalt i området under helgen.

Nåväl, åter till det viktiga, själva träffen. Om du vill delta hela helgen från fredag till söndag, eller bara en av dagarna, eller kanske bara dyka upp en liten stund på ett av eventen är helt och hållet upp till dig. Vi kommer att vara här och hälsa dig välkommen oavsett 🙂 .

Fredagen

Eventet ”Kvällen före” är ett litet socialt event där vi grillar egen medhavd mat och äter och umgås tillsammans runt elden i all anspråkslöshet.
Eventet är ett bra tillfälle att träffa och lära känna de andra besökarna, eller att återknyta bekantskaper från tidigare år.
Ta gärna med en sittdyna eller en fällstol att sitta på, det kan ju ta en stund att lära känna alla 🙂
Vi har i eventbeskrivningen utlovat ett cachesläpp, men det kan bli så att vi stryker det på grund av att vi helt enkelt har svårt att få in bra cacher mellan de som redan finns och de som vi ska släppa under lördagen. Jag lovar att återkomma med uppdatering när vi fattat beslut slutgiltigt.

Lördagen

Lördagen är dagen för det stora spektaklet. Traditionsenligt startar det tidigt, med incheckning och gps-inlämning, sedan fortsätter schemat med mingel och ett välkomsttal. Därefter ska alla in i fållan och en kort info med regler för dagen och utdelning av cacherna på papper och digitalt. Sedan släpper vi er fria för cacheletande i valfri mängd. Klockan 17.00 är det återsamling och ca 18.00 är det sedan middag i stora tältet och här är det som vanligt plats för sanningar om hur duktig man varit under dagen (och traditionsenligt brukar ett visst mått av skarvande förekomma, har jag hört… )

Någon gång efter mörkrets inbrott kan de som fortfarande har ork kvar i benen ge sig ut i mörkret på ett nytt eventsläpp för lite mörkercachning. Här är det ingen gps-laddning utan här får man allt enbart på papper. Bra ficklampa plus pannlampa rekommenderas, det är mörkt i skogen :).

Söndagen

Planeringen för söndagen är fortfarande lite suddig, men vi planerar ett CITO-event på en kul plats i närheten med möjligheter till att logga några trevliga befintliga cacher efteråt. Vi tänder säkert en grill för lite medhavd lunchgrillning innan vi skiljs åt för nya äventyr på var sitt håll och önskar alla på återseende nästa år.

Bokningar, mat och kostnader.

Ja självklart kostar det en slant att anordna ett sånt här event, och vi tänkte göra ungefär som i fjol att vi tar en liten avgift av alla besökare, samt naturligtvis en slant för de som övernattar på eventplatsen.
Vi hyr lägerplatsen och det stora tältet av scouterna så det mesta av det ni betalar går direkt till dem och resten går till att täcka en del av våra kostnader för att arrangera eventet.

Vi har gott om plats för camping så det kommer inte att vara någon egentlig deadline på den bokningen, medan middagsbokningen kommer att ha ett stopp ca tio dagar innan eventet.

Vi har även tänkt att ha möjlighet att köpa frukost lördag och söndag för de som vill, inget superavancerat utan kaffe/te och limpa med pålägg, vi får väl se om vi kan locka ut några från husvagnarna att umgås med oss även till frukost 🙂 .

Eftersom vi befinner oss lite avsides så kommer det under lördagen att finnas möjlighet att köpa fika, kaffe och kaka, läsk och bullens med bröd.

Maten till middagen kommer från Restaurang Västergård i Glimåkra och vi har beställt porterstek med skysås, grönsaker, gelé och gurka och någon dricka till det.

Bokningssida kommer snart, och även fler sidor med eventprogram och sånt.

Till sist vill jag passa på att även välkomna alla intresserade geoshoppar och liknade som vill delta på eventet att hör av sig, via facebook, via geocaching.com eller via epost. Vi har gott om plats.

Senast uppdaterad 2019-04-22